Bosz: 'Ajax scoort wel, dat is het verschil'

Peter Bosz vindt niet dat zijn ploeg verdiend met 4-1 van Ajax verloren heeft. De trainer van Vitesse zag zijn ploeg veel kansen missen, terwijl de Amsterdammers wel effectief waren.

'Je kan niet zeggen dat 4-1 een afspiegeling van de krachtsverhoudingen was', concludeert Bosz tegenover FOX Sports. 'Het zegt genoeg dat doelman Kenneth Vermeer tot man de wedstrijd verkozen werd.'

Vitesse kreeg voor rust de beste mogelijkheden, maar faalde in de afronding. 'De eerste helft waren we in balbezit uitstekend’, meende Bosz. ‘We zijn een flink aantal keer alleen voor Vermeer gekomen, maar hebben het niet afgemaakt. Ajax scoort wel. Ik denk dat dit in de eerste helft het verschil was.'

De minimale achterstand van 1-0 bij rust bood nog perspectief, maar Vitesse kon de stand niet meer ombuigen. 'Vlak na rust sta je door een vrije trap van grote afstand ineens met 2-0 achter. Maar toen was de wedstrijd nog niet gespeeld, dat was pas bij de derde goal', besluit Bosz. In de slotfase redde Marko Vejinovic nog de eer voor Vitesse, alvorens Lasse Schöne de eindstand op 4-1 bepaalde.