Bosz: 'Ajax heeft misschien wel twintig basisspelers'

Reacties

Tien doelpunten in een paar dagen tijd, met eclatante zeges op Willem II (5-0) en PEC Zwolle (5-1). Ajax speelde in de voorbije maanden pover en moeizaam, maar met zes overwinningen op rij en de laatste twee sprankelende optredens lijkt het vertrouwen terug. Opvallend zijn daarbij de wisselingen in de basisformatie.

Bosz: 'Ajax heeft misschien wel twintig basisspelers'

Afgelopen zaterdag gaf trainer Peter Bosz een basisplek aan Daley Sinkgraven als linksback, Lasse Schöne als verdedigende middenvelder en Kasper Dolberg als centrumspits. Bertrand Traoré verschoof naar de rechterflank in de aanval, terwijl Hakim Ziyech op zijn geliefde positie op het middenveld speelde. De nieuwe puzzelstukjes vielen grotendeels op de juiste plek, maar Bosz wil er geen conclusies aan verbinden.

'Ik zal vaker blijven wisselen', zegt Bosz tegen Voetbal International. 'Ik vind ook niet dat we elf basisspelers hebben, maar misschien wel twintig of 22. Er zitten jongens op de bank die tot voor kort in het Nederlands elftal zaten. Die hebben heel veel kwaliteiten en aan hen gaan we nog veel plezier beleven.'

Bosz is zich bewust dat het luxeprobleem ook een keerzijde heeft. Internationals en alom geprezen talenten als Kenny Tete en Riechedly Bazoer zitten al geruime tijd op de bank, net als rechtsbuiten Anwar El Ghazi. Afgelopen zaterdag kwamen daar voormalige vaste basiskrachten als Mitchell Dijks, Jairo Riedewald en Nemanja Gudelj bij (foto midden).

'Iedereen wil spelen, dat is ook logisch. Voor ons als staf en mij als trainer de taak om spelers te begeleiden en te motiveren, ook als er teleurstelling is over een plek buiten de basis. We hebben een heel sterke selectie met talloze mogelijkheden. Maar in korte tijd spelen we ook ontzettend veel wedstrijden. Ook de interlandbreak is geen break voor de spelers, want bijna iedereen komt dan één of twee keer in actie met de nationale ploeg. We zullen iedereen dit seizoen keihard nodig hebben', aldus Bosz.

Donderdag in het Europa League-duel met Standard Luik is dat zeker al het geval. Ziyech is geschorst. Na de confrontatie met de Belgen wacht komende zondag het thuisduel met FC Utrecht, waarna een nieuwe interlandperiode aanbreekt. (Freek Jansen & Simon Zwartkruis)

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.