Bosz: 'Aan winterkampioen wordt geen schaal uitgedeeld'

Vitesse-trainer Peter Bosz houdt zich niet bezig met het feit dat zijn elftal volgende week winterkampioen kan worden. Hij gaat voor tastbare prijzen.

Zondagmiddag won Vitesse in eigen huis met 3-2 van NAC Breda. Bosz toonde zich bij FOX Sports vooral tevreden over het eerste bedrijf. 'We hebben een erg goede eerste helft gespeeld. Na rust vond ik het wat minder. NAC wilde duidelijk inzakken en op de counter spelen. Dan moet je heel erg goed staan en dat hebben we voor rust gedaan. Alleen moesten we zoals vaker meer scoren.'

Als Bosz volgende week wint bij zijn oude club Heracles Almelo, dan is Vitesse winterkampioen. Dat gegeven zegt hem echter weinig. 'Voor het winterkampioenschap wordt nog geen schaal uitgedeeld. Dat het tegen Heracles is, maakt het niet extra mooi. Als ik kon kiezen, had ik liever tegen een andere club gespeeld.'

Lucas Piazon was opnieuw de grote man bij Vitesse met twee doelpunten en een assist. De Braziliaanse aanvaller scoorde al tien keer in vijftien competitieduels en is daarmee clubtopscorer. Piazon was blij met zijn prestaties. 'Ik ben tevreden. Het waren twee belangrijke doelpunten. Ik ben gelukkig met de overwinning en mijn treffers.'

Vergeten
NAC-coach Nebojsa Gudelj was na afloop tevreden over de mentaliteit van zijn elftal. 'We hebben keihard gewerkt van de eerste tot de laatste minuut. Nu moeten we deze wedstrijd vergeten, want volgende week wacht SC Cambuur. Dat is voor ons een belangrijke wedstrijd. Als we winnen, dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in.'