Bosniër Zukanovic mist WK door kritiek op voetbalbond

Reacties

Ervin Zukanovic kan het WK om een wel heel curieuze reden uit zijn hoofd zetten. De verdediger van AA Gent uitte kritiek op de Bosnische voetbalbond en dat kostte hem zijn plaats in de WK-selectie.

Bosniër Zukanovic mist WK door kritiek op voetbalbond

Eerder deze week werd bekend dat de Bosnische selectie zonder de mandekker op het vliegtuig was gestapt. Visumproblemen lagen daar toen nog aan ten grondslag. Zorgen maakte Zukanovic zich daarom ook niet: hij zou, wanneer de problematiek was opgelost, alsnog naar de Verenigde Staten vliegen. Daar bereiden de Bosniërs zich verder voor op het WK in Brazilië.

De 27-jarige verdediger uitte echter wél kritiek op de Bosnische voetbalbond, die de reisdocumenten voor de WK-stage in orde had moeten maken. Volgens Zukanovic trof hem zelf geen enkele blaam.

Dat viel niet in goede aarde bij de nationale bond. 'De uitlatingen van Zukanovic zijn ongegrond en liefdeloos', verklaarde bondscoach Safet Susic in een persmededeling. De uitspraken waren volgens hem ontoelaatbaar, waarop Zukanovic helemaal niet meer in het vliegtuig hoefde te stappen. Hij kan een streep door het WK zetten.

Daardoor blijven er 23 spelers over in de 'voorlopige' selectie van het elftal, dat zich voor het eerst in de historie wist te kwalificeren voor een wereldkampioenschap. Op het WK treedt Bosnië in Groep F aan tegen Nigeria, Iran en Argentinië. Als de 23 huidige spelers fit blijven zal Susic op 2 juni de voorselectie omzetten in een definieve spelersgroep voor het WK.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.