Boskamp: 'Geschrokken van uitlatingen van Koeman'

Reacties

Jan Boskamp kan het maar moeilijk verkroppen dat Feyenoord opnieuw naast de prijzen grijpt. De 65-jarige voetbalanalyticus en oud-speler van de Rotterdammers baalt vooral van de manier waarop de club ook dit jaar de titel misloopt.

Boskamp: 'Geschrokken van uitlatingen van Koeman'

'Ik verwacht iedere week weer dat Feyenoord gaat winnen. Dus ook het afgelopen weekend. En daar ben ik nog steeds strontziek van', aldus Boskamp over het gelijkspel bij NAC Breda (1-1). 'Als je mee wilt doen om de titel en je krijgt twee levensgrote kansen…ja, die moeten er dan wel in natuurlijk. En weer laten we dat na.'

'En dat is nou het verschil met Ajax. Ik dacht echt dat Feyenoord mee zou strijden om de titel, maar wij laten zoveel kansen liggen en nu sta je op zeven punten achterstand', concludeert Boskamp. Ook de manier waarop trainer Ronald Koeman de pers te woord stond na de remise in Breda zorgde voor gefronste wenkbrauwen.

Graziano Pellè kan het niet geloven. De doorgaans trefzekere spits van Feyenoord laat op bezoek bij NAC in Breda twee grote kansen onbenut.
Graziano Pellè kan het niet geloven. De doorgaans trefzekere spits van Feyenoord laat op bezoek bij NAC in Breda twee grote kansen onbenut.

Geschrokken
'Als je weet dat je over drie maanden weg bent ga je misschien onbewust de spelers anders benaderen. Koeman hield zijn ploeg scherp door zijn op- en aanmerkingen, ook in de media. Dit keer niet', aldus Boskamp. 'Ik schrok van zijn uitlatingen dat we redelijk voetbalden, terwijl ik vooral vind dat ze die kansen hadden moeten afmaken. In een paar weken tijd verliezen we alles. Eerst de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Ajax (3-1 nederlaag, red.), en nu ook de titel.'

Komende zondag neemt Feyenoord het op tegen nummer twee FC Twente. Een lastige tegenstander volgens Boskamp. 'Bij Twente draait alles om Dusan Tadic. En in de omschakeling is het een levensgevaarlijke ploeg. Maar het is geen elftal dat oogstrelend voetbal speelt.'

Pijnlijk
'Ze zitten nu dicht op Ajax (vier punten achterstand, red.), maar ik betwijfel of ze voldoende kwaliteiten hebben om het die ploeg echt moeilijk te maken. Ik vind het pijnlijk om te zeggen, maar bij Ajax weten ze precies wat ze moeten doen en daarom denk ik dat ze weer kampioen worden', aldus de tweevoudig Oranje-international.

Ondanks de teleurstelling van vorige week is de Rotterdamse voetballiefhebber weer vol goede moed wat betreft zijn club. 'Ik zeg nooit dat Feyenoord gaat verliezen. Ik meld vaak dat ze met 2-1 gaan winnen en dat doe ik nu ook dus', besluit Boskamp. (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.