Borussia-beul Robben in basis van Bayern om Super Cup

Bayern München begint de jacht op de eerste prijs van het seizoen met Arjen Robben. Josep Guardiola voerde meer wijzigingen door dan zijn collega Jürgen Klopp.

Borussia-beul Robben in basis van Bayern om Super Cup

Drieënzestig dagen na de zege van Bayern op Borussia Dortmund in de finale van de Champions League op Wembley staan de twee Duitse grootmachten wederom tegenover elkaar, dit keer in de strijd om de Duitse Super Cup.

Van de twee teams vertoont die van Borussia Dortmund de meeste gelijkenis met die voor de Champions League-finale. De geblesseerde Luksz Piszcek ontbreekt als enige in het Westfalen Stadion.

Van de drie Borussia-aankopen zal alleen Sokratis Papastathopoulos inzetbaar zijn. Henrikh Mkhitaryan is door een enkelblessure niet beschikbaar. Trainer Jürgen Klopp kan evenmin een beroep doen op Pierre-Emerick Aubameyang, die kampt met maag- en darmklachten.

Bij Bayern heeft Josep Guardiola deels noodgedwongen de succesvolle ploeg van zijn voorganger Jupp Heynckes een ander gezicht gegeven. Zo ontbreken keeper Manuel Neuer en Franck Ribéry door blessures, terwijl de terugkerende Dante en Bastian Schweinsteiger nog genoegen moeten nemen met een plaats op de bank.

Robben daarentegen is wel vanaf de eerste minuut van de partij. De Oranje-international vormt in het 4-1-4-1-systeem van Guardiola een van de twee buitenspelers, waar Thomas Müller en Toni Kroos centraal spelen achter de enige spits Mario Mandzukic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen