Borussia Mönchengladbach stelt handhaving veilig

VfL Bochum heeft woensdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen door ten koste van Borussia Mönchengladbach te promoveren naar de Bundesliga. Marco Reus (foto) zorgde in de return van het tweeluik om promotie/degradatie voor het lijfsbehoud van BMG.

In het heenduel had Mönchengladbach op eigen veld met 1-0 nipt aan het langste eind getrokken. Woensdag was daar weinig van te merken. Bochum was in de eerste helft de bovenliggende partij. Marcel Maltritz was namens Bochum al na drie minuten dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal raakte de lat.

Halverwege het eerste bedrijf kwam Bochum alsnog op voorsprong. Christoph Dubrovski zag tot zijn blijdschap dat de Noor Håvard Nordtveit op ongelukkige wijze de bal achter zijn eigen doelman schoot: 1-0.

Na de onderbreking ging Mönchengladbach nadrukkelijker op zoek naar een treffer. Mohammadou Idrissou trof met een ferme kopbal de lat, terwijl een eerste doelpunt van Reus terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na 72 minuten kroonde Reus zich alsnog tot matchwinner door de bal in de korte hoek te schieten. De Nederlander Roel Brouwers mocht het BMG-feestje meevieren door in de laatste minuut in te vallen.

Bochum kwam de teleurstelling van de gelijkmaker niet meer te boven. Om promotie te realiseren moesten de gastheren immers nog twee keer scoren. Dat lukte niet, waardoor Mönchengladbach ook volgend seizoen uitkomt in de Bundesliga. Foto: VI Images