Borussia Mönchengladbach ook met Brouwers ten onder

Werder Bremen heeft zijn eerste competitiezege van dit seizoen geboekt. Het ging ten koste van Borussia Mönchengladbach, dat ook met Roel Brouwers niet van de hatelijke nul af kwam (2-1).

Een beroerde start in de Bundesliga bracht trainer Lucian Favre ertoe enkele mutaties door te voeren bij Gladbach. Roel Brouwers, die tijdens de eerste twee verloren duels was veroordeeld tot de rol van bankzitter, profiteerde daarvan. De Nederlandse verdediger keerde terug op zijn vertrouwde plaats centraal achterin.

Maar ook Brouwers kon niet voorkomen dat Borussia Mönchengladbach opnieuw op achterstand kwam, al viel hem weinig te verwijten bij de 1-0 in de 39ste minuut. Aron Jóhannsson (ex-AZ) opende namens Werder de score uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Marvin Schulz op Anthony Ujah.

Het was een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Die zocht dan ook na 45 minuten teleurgesteld de kleedkamer op, aangezien Lars Stindl op slag van rust de 1-1 op zijn naam had gezet.

Mönchengladbach, dat zich als nummer drie van Duitsland vorig seizoen direct had geplaatst voor de Champions League, kreeg in de 53ste minuut een nieuwe tik. Na een corner van Zlatko Junuzovic won Jannik Vestergaard het luchtduel van Brouwers en kopte hij raak: 2-1.

Het bleek de genadeklap voor de bezoekers, die ook na drie wedstrijden op nul punten blijven staan. De uitsluiting van Granit Xhaka na zijn tweede gele kaart maakte het drama compleet, al miste Felix Kroos de strafschop die volgde op de overtreding van de invaller. Werder Bremen klimt dankzij de eerste zege naar de elfde plaats in de Bundesliga.