Borussia Mönchengladbach blijft hekkensluiter Bundesliga

Borussia Mönchengladbach blijft voorlopig op de laatste plaats in de Bundesliga. In een rechtstreeks degradatieduel met VfB Stuttgart gaf de ploeg de zege in de slotfase uit handen. Na een ruststand van 2-0 won de ploeg van Bruno Labbadia uiteindelijk met 2-3. Aan de kant van Mönchengladbach vervulde Dante (foto) de rol van held én schlemiel.

Na een half uur spelen opende Dante de score. De Braziliaan kon de bal in volledig vrije positie inkoppen uit een corner van Marco Reus. Bij de 2-0 stond Reus wederom aan de basis. Een goed uitgespeelde aanval van Mönchengladbach werd afgerond door Igor de Camargo.

In de tweede helft scoorde Pavel Pogrebnyak, op aangeven van Martin Harnik, 2-1. Harnik maakte vijf minuten later zelfs de gelijkmaker.

Mönchengladbach verloor de grip op de wedstrijd, wat resulteerde in de winnende treffer van Stuttgart. De maker van de 1-0 moest vijf minuten voor tijd het veld verlaten. Een overtreding in het in het strafschopgebied bezorgde hem zijn tweede gele kaart. Bovendien ging de bal op de stip. Timo Gebhart verzilverde de penalty, waardoor Die Fohlen verzuimden van de laatste plek op de ranglijst af te komen. Foto: VI Images