Borussia moeizaam langs Auxerre

Borussia Dortmund won in het eigen Westfalenstadion met 2-1 van Auxerre. De zege was een zeer moeizame, ook al maakten de Fransen wederom een matige indruk.

Al na zes minuten keek de ploeg van coach Guy Roux tegen een achterstand aan. Rechtsback Johan Radet ging knullig in de fout tegen Jörg Heinrich, die vervolgens simpel kon terugleggen op de inlopende Jan Koller: 1-0.

Maar de elf van coach Matthias Sammer brachten zichzelf in de problemen. De voorsprong veroorzaakte een concentratieverlies bij Die Borussen, die het initiatief aan de toch matige bezoekers verspeelden. Het leverde de Fransen enkele kansjes op, maar Dortmund bleef op voorsprong. Een kwartier voor tijd leek de net ingevallen Marcio Amoroso het duel zelfs te beslissen in Duits voordeel. Op randje van buitenspel slalomde hij zich langs doelman Fabien Cool: 2-0.

Toch moesten de 67.000 toeschouwers nog met de billen tegen elkaar, omdat Benjamin Mwurawari vijf minuten na de 2-0 een rebound van Teemu Tainio had binnengelopen. De hete minuten die volgden, overleefde Borussia echter zonder puntverlies.