Borussia Dortmund verzuimt eerste klap uit te delen

Borussia Dortmund heeft verzuimd een grote stap in de richting van de halve finale van de Champions League te zetten. De Duitsers kregen voldoende mogelijkheden om te scoren, maar vonden Málaga-doelman Willy Caballero op hun weg: 0-0.

Het eerste treffen tussen Málaga en Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League deed smaken naar meer. In een uiterste vermakelijke wedstrijd vielen opvallend genoeg geen treffers. Het beeld van de wedstrijd en de uitslag staan garant voor spektakel in de return.

Na de eerste kans voor Málaga - Javier Saviola zag zijn inzet in het zijnet belanden - greep Borussia Dortmund het initiatief. Sterker nog, de Duitsers kregen via Mario Götze (foto midden) twee levensgrote kansen. Eerst redde doelman Willy Caballero met de hand, daarna schoot de jonge Duitser op het lichaam van de sluitpost. Dortmund was onder aanvoering van Ilkay Gündogan ook via Robert Lewandowski (foto boven) en Marco Reus duidelijk de gevaarlijkste ploeg. Málaga hield tegen maar kwam zelf nauwelijks aan aanvallen toe. Het was een wonder dat de formatie van trainer Jürgen Klopp zichzelf niet beloonde voor het uitstekende eerste halfuur.

Málaga kwam in het derde kwartier van de eerste helft onder de druk vandaan, maar doelman Roman Weidenfeller redde twee keer bekwaam. Zijn collega aan de overkant, Caballero, ranselde op slag van rust nog een pegel van Sebastian Kehl uit zijn doel. Met een kansenverhouding van vijf om acht eindigde de levendige, open eerste helft in La Rosaleda opvallend genoeg doelpuntloos.

Na rust ging het op dezelfde manier verder. Hoog tempo, veel ruimte op het veld en kansen. Na ruim een uur kreeg Götze zijn derde grote mogelijkheid, maar hij schoot voorlangs. Aan de andere kant trad Weidenfeller handelend op bij een schot van Isco. Pas twintig minuten voor tijd sloop de voorzichtigheid er bij beide ploegen wat in.

Een kwartier voor tijd speelde trainer Manuel Pellegrini zijn laatste troefkaart uit: Roque Santa Cruz. Met de Paraguayaanse aanvaller in de ploeg zette Málaga aan voor een slotoffensief, maar dat leidde slechts tot een knal van afstand van Antunes over het doel van Dortmund.

Komende dinsdag, 9 april, staat de return in Dortmund op het programma.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.