Borussia Dortmund verslaat Dresden, maar verliest Reus

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich verzekerd van een plaats bij de laatste acht in het Duitse bekertoernooi, maar moet vrezen voor een nieuwe blessure van Marco Reus (foto). SC Freiburg plaatste zich ten koste van 1. FC Köln voor de kwartfinale.

Borussia Dortmund verslaat Dresden, maar verliest Reus

Dynamo Dresden - Borussia Dortmund 0-2
Borussia Dortmund heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. Die Borussen hebben na de dramatische eerste seizoenshelft de smaak weer te pakken in de Bundesliga, maar in de achtste finale had de ploeg van trainer Jurgen Klopp het lange tijd knap lastig met derde divisionist Dynamo Dresden, waar Sylvano Comvalius en Furghill Zeldenrust niet in actie kwamen.

Dortmund, begin 2015 nog hekkensluiter in Duitsland, opende pas in de vijftigste minuut de score in Dresden. Ciro Immobile maakte dankbaar gebruik van een foute pass van de thuisploeg: 1-0. In de allerlaatste minuut bepaalde de Italiaan de eindstand met zijn tweede treffer van de avond. Een mooie opsteker voor trainer Jurgen Klopp, al zal het uitvallen van sterspeler Marco Reus zorgen baren.

De Duitse middenvelder, die dit seizoen al veelvuldig geblesseerd is geweest, moest al vroeg in de wedstrijd met een kniekwetsuur naar de kant. Henrikh Mkhitaryan kwam in de ploeg voor Reus, die strompelend het veld verliet. De ernst van de kwetsuur van de international is vooralsnog niet bekend, maar het zag er niet goed uit, zo meldde Borussia Dortmund op Twitter.

SC Freiburg - 1. FC Köln 2-1
SC Freiburg heeft zich ten koste van 1. FC Köln geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal. Een eigen doelpunt van de Nigeriaan Anthony Ujah hielp de ploeg van trainer Christian Streich na ruim een kwartier in het zadel, terwijl Vladimir Darida kort daarna zelfs de marge op twee zette. Een achterstand die de bezoekers niet meer te boven zijn gekomen. De Braziliaan Deyverson deed in de slotfase nog wel iets terug, maar verder dan 2-1 kwamen Die Geißböcke niet, waardoor het bekerseizoen van 1. FC Köln ten einde is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.