Borussia Dortmund onderstreept Duitse specialisme

Bekijk hier alle andere uitslagen in eerste speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

In een spectaculaire wedstrijd won Borussia Dortmund in Oekraïne van Karpaty Lviv (4-3). Twee treffers in de laatste drie minuten brachten uiteindelijk de winst.

De Duitsers namen via de voormalige Feyenoorder Nuri Sahin de leiding, hij benutte een strafschop. Na een klein half uur verdubbelde het talent Mario Götze de voorspong: 2-0. Een minuut voor rust verschafte Oleg Golodyuk de uitploeg weer uitzicht op een goed resultaat.

Toen Mykhailo Kopolovets en Oleg Kozhanov na rust ook voor een treffer hadden getekend, leek winst dichtbij voor de Oost-Europeanen. Maar doelpunten van respectievelijk Lucas Barrios (87ste minuut) en Götze (90ste) deden de achterstand alsnog wegsmelten.