Borussia Dortmund loopt verder weg bij concurrentie

Borussia Dortmund is verder weggelopen bij de Duitse nummer twee FSV Mainz 05 en vergrootte bovendien het verschil met titelhouder Bayern München, dat zaterdag verloor van Schalke 04. Leverkusen won ook en klom naar de derde positie.

Borussia Dortmund loopt verder weg bij concurrentie

1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund 0-2De koploper kwam bij Nürnberg uit het niets op voorsprong. Na 23 minuten stond Nuri Sahin aan de basis van het openingsdoelpunt. De Turkse middenvelder nam een vrije trap vanaf ruim veertig meter. De voorzet van Sahin werd door verdediger Mats Hummels, die volledig vrij stond, koppend tot doelpunt gepromoveerd.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde behield Dortmund de controle, al kwam dat mede omdat de thuisploeg nog niet durfde alle registers open te trekken. Na de onderbreking was het een ander verhaal. Nürnberg kreeg verscheidene mogelijkheden op de gelijkmaker, maar verzuimde de trekker over te halen.

Dortmund bleef overeind en liep in de slotfase verder weg. Robert Lewandowski (foto) zag de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten vallen, maar rondde knap af. Zijn schot uit de draai bleek de beslissing: 0-2.

Door de zege loopt de voorsprong van Borussia op nummer twee FSV Mainz 05 op naar tien punten.

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 3-2De gastheren mochten bij de openingstreffer van Patrick Helmes Köln-doelman Faryd Mondragón dankbaar zijn. De flaterende goalie stompte de bal in de voeten van Helmes, die vervolgens afrondde. Pedro Geromel zorgde voor een 1-1 ruststand, hij was attent bij een vrije trap en liet zo de gelijkmaker aantekenen: 1-1.

Na rust vergrootten Tranquillo Barnetta en Stefan Reinartz de marge voor Leverkusen. Verder dan de aansluitingstreffer van Martin Lanig, op aangeven van Lukas Podolski, kwam Köln niet meer.

Door de overwinning is de thuisploeg opgeklommen naar de derde plaats. Het verschil met nummer twee Mainz is nog maar één punt, terwijl de gasten nog steeds kampen met degradatiezorgen. Hekkensluiter Borussia Mönchengladbach heeft Köln met twee punten achterstand in het vizier. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's