Boro-aanwinst begint met half jaar schorsing

Middlesbrough heeft weinig geluk met z'n aankopen. Werd Aiyegbeni Yakubu een vergunning geweigerd, Emanuel Pogatetz hangt een wereldwijde schorsing van een half jaar boven het hoofd.

Boro-aanwinst begint met half jaar schorsing

Middlesbrough betaalde Bayer Leverkusen bijna drie miljoen euro voor Pogatetz, die zijn handtekening zette onder een contract voor vier jaar. Maar voorlopig lijkt de Oostenrijkse international, die het laatste half jaar was verhuurd aan Spartak Moskou, niet in actie te kunnen komen voor de zijn nieuwe club.

De Russische bond heeft Pogatetz een schorsing van een half jaar opgelegd. De Oostenrijkse back krijgt deze straf voor zijn rode kaart in zijn laatste wedstrijd voor Spartak Moskou. Tegen Shinnik Yaroslavl moest hij al na tien minuten van het veld na een zware overtreding op Kharitonski, die een dubbele beenbreuk opliep.

De FIFA neemt waarschijnlijk deze schorsing over, zodat Pogatetz met zijn overgang naar het Premiership zijn straf niet ontloopt. 'Het spijt me dat ik hem heb geblesseerd, maar ik tackelde hem niet van achter. Ik kan niet geloven dat de consequenties zo zwaar zijn', aldus Pogatetz.

Over de problemen met de werkvergunning van de andere aanwinst Aiyegbeni Yakubu zit Middlesbrough minder in. De Nigeriaanse aanvaller, die voor ruim elf miljoen euro werd overgenomen van Portsmouth, krijgt geen toestemming omdat hij niet voldoet aan de eisen voor spelers van buiten de Europese Unie.

Een speler komt voor een werkvergunning in aanmerking als hij in de laatste twee jaar voor minimaal 75% van de interlands wordt opgeroepen. Middlesbrough verwacht met succes beroep aan te tekenen tegen de eerste uitspraak van de Engelse autoriteiten. Een officiële uitleg van de Nigeriaanse bond verklaart Aiyegbeni's afwezigheid bij de laatste interlands.

Bekijk hier al onze video's