Boro bezorgt AZ derde internationale zeperd

AZ is nog niet op gang gekomen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van coach Louis Van Gaal won drie keer ruim van amateurclubs maar boekte tegen profclubs slechts tegenvallende resultaten.

Middlesbrough was de derde buitenlandse tegenstander die de Alkmaarders frustreerde. De nummer twaalf van het Premiership van afgelopen seizoen versloeg AZ in het Riverside Stadium met 2-0.

Stuart Downing strafte al binnen twee minuten een fout van Gretar Steinsson af. Yakubu Aiyegbeni vergrootte de marge een kwartier later. Hij kopte de bal geheel vrij langs doelman Sergio Romero op aangeven van Andrew Taylor. De Argentijn weerhield Boro later van meer goals met een paar knappe reddingen.

AZ stelde daar vooral voor rust veel te weinig tegenover. Pas in de tweede helft beten de Noord-Hollanders vaker van zich af. Dat leverde een aantal kansen op. Maarten Martens was het dichtste bij een doelpunt, maar zag zijn schot op de paal belanden.

Graziano Pellè mocht een kwartier voor tijd invallen. De Italiaanse spits redde in blessuretijd bijna de eer van AZ. Ware het niet dat zijn treffer werd afgekeurd omdat de Italiaanse spits bij zijn debuut buitenspel stond.