Borini volgende aanvallende versterking voor Advocaat

Reacties

Fabio Borini keert terug bij Sunderland. De club van manager Dick Advocaat lijft de Italiaanse spits, die eerder al op huurbasis in het Stadium of Light speelde, nu definitief in. Hij tekende voor vier jaar.

Borini volgende aanvallende versterking voor Advocaat

Borini (24) verhuisde in 2012 voor ruim dertien miljoen euro van AS Roma naar Liverpool, maar kwam bij The Reds tot slechts twee doelpunten in de Premier League. In het seizoen 2013/14 deed de Italiaan het beter, toen hij op huurbasis zeven keer scoorde in dienst van Sunderland.

Na Lazar Markovic (verhuurd aan Fenerbahçe) en Mario Balotelli (verhuurd aan AC Milan) is Borini al de derde aanvaller die vertrekt van Anfield Road. In tegenstelling tot de eerste twee heeft Liverpool de eenvoudige international van Italië verkocht. Met een transfersom van ruim tien miljoen euro en eventuele bonussen beperkt de club bovendien het verlies op de miskoop.

Met de komst van Borini krijgt Advocaat zijn zin. De manager schreeuwde de laatste weken om versterkingen voor zijn elftal, dat met twee punten uit vier duels laatste staat in de Premier League. Drie dagen geleden werd Ola Toivonen (Stade Rennes) al op huurbasis vastgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.