Bordeaux teruggezet naar de Ligue 2

Reacties

De Commission Fédérale du Contrôle des Clubs (DNCG) heeft een keihard besluit genomen in Frankrijk. Bordeaux is vanwege financiële problemen teruggezet naar het tweede niveau. De zesvoudig kampioen van Frankrijk gaat in beroep in de hoop de zaak te redden.

Bordeaux teruggezet naar de Ligue 2
© Pro Shots

In een statement op de website geeft Bordeaux tekst en uitleg over de situatie. Vrijdag was er een hoorzitting om de financiële situatie van Bordeaux onder de loep te nemen. Die situatie is zorgwekkend, omdat een grootaandeelhouder zich heeft teruggetrokken bij Bordeaux.

Hierdoor kan Bordeaux geen sluitende begroting aanleveren voor het begin van dit seizoen en daarop nam de DNCG het rigoureuze besluit. Bordeaux was zes keer de beste van Frankrijk, voor het laatst in 2009. Met spelers als Marouane Chamakh, Yoann Gourcuff en keeper Ulrich Ramé werd onder trainer Laurent Blanc Olympique Marseille verslagen in de titelstrijd.

Bordeaux gaat in beroep tegen de beslissing van de DNCG. Niet omdat de club het oneens is met het besluit, maar puur om tijd te winnen. Bordeaux, vorig seizoen twaalfde in de Ligue 1, heeft immers een koper op de korrel. Met het beroep krijgt die koper meer tijd om de zaken af te ronden, waardoor Bordeaux er financieel weer een stuk beter voor zou staan.

'Bordeaux is optimistisch dat het voorgestelde hervattingsproject het mogelijk zal maken deze sanctie op te heffen en lijfsbehoud in de Ligue 1 te garanderen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.