Bordeaux en Auxerre blijven kwakkelen in Frankrijk

In Frankrijk heeft Girondins Bordeaux verzuimd de aansluiting met de top te vinden. De ploeg begon dramatisch in de Ligue 1 en zette ook zaterdagavond een teleurstellend resultaat neer. Op eigen terrein werden de punten gedeeld met Valenciennes.

Bordeaux en Auxerre blijven kwakkelen in Frankrijk

Girondins Bordeaux-Valenciennes 1-1Na ruim een kwartier in het eerste bedrijf kwamen de bezoekers op voorsprong. De manier waarop David Ducourtioux de openingstreffer voor zijn rekening nam, was fraai. Vanaf tien meter schoot hij met binnenkant voet de bal hard in het dak van het doel.

Lang keek de thuisploeg tegen die vroege achterstand aan. Vier minuten voor tijd zorgde Moussa Maazou echter alsnog voor een puntendeling. Daar bleef het bij in Bordeaux.

Met de remise schieten beide ploegen weinig op. Bordeaux bivakkeert nog steeds op een teleurstellende middenmootpositie (negende). Valenciennes staat drie posities lager.

FC Sochaux-AJ Auxerre 1-1 Ook een van de Champions League-opponenten van Ajax, AJ Auxerre, kan de zeer teleurstellende competitiestart maar moeilijk achter zich laten. Op bezoek bij FC Sochaux kwam de ploeg wel op voorsprong, maar er werd toch besloten met 1-1.

Frédéric Sanmaritano, woensdag nog trefzeker tegen Ajax, bezorgde de bezoekers een goede uitgangspositie. Halverwege het eerste bedrijf was hij verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Lang leek Auxerre ook daadwerkelijk de overwinning uit het vuur te slepen. Dankzij Modibo Maïga hield de thuisploeg echter alsnog een puntje over aan het treffen. Auxerre bezet de tiende plaats, Sochaux is veertiende in Frankrijk.

Overige uitslagen: Saint-Etienne-Lorient 1-2 Arles-Caen 3-2 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's