Bordeaux drukt Lyon en Montpellier van de kop

Olympique Lyon leed een zware nederlaag in Nice. Ook Montpellier verzaakte, waardoor Girondins Bordeaux de leiding kon nemen in Ligue 1.

Bordeaux drukt Lyon en Montpellier van de kop

Girondins Bordeaux-Le Mans 3-0'Ons eigen resultaat is het belangrijkste', zei Bordeaux-trainer Laurent Blanc na de 3-0 zege op Le Mans. 'Maar als je dan de andere uitslagen hoort, dan doet dat je goed.' Zijn ploeg kende geen problemen met Le Mans, dat door een eigen doelpunt van keeper Didier Ovono een valse start maakte. Marouane Chamakh en invaller David Bellion deden na rust van zich spreken.

Olympique Nice-Olympique Lyon 4-1Olympique Lyon leed de tweede nederlaag op rij en bood Bordeaux de gelegenheid te passeren. De ploeg van trainer Claude Puel ontbeerde de wil om te winnen, zoals die was getoond in het Champions League-treffen met Liverpool van dinsdag. Olympique Nice profiteerde van de lichtzinnigheid en boekte een verrassende 4-1 overwinning.

Stade Rennes-Montpellier 3-0Ook medekoploper Montpellier kreeg met duidelijke cijfers klop van Stade Rennes. De gepromoveerde club keerde met een 3-0 nederlaag huiswaarts en zag bovendien AS Monaco passeren op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen