Booy: 'Schieten onszelf verschrikkelijk in de voet'

Na de 2-1 nederlaag bij FC Dordrecht zat Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy vol onbegrip. 'Ik vind het schandalig.'

Booy kon vooral met zijn hoofd niet bij het grote verschil tussen de eerste en de tweede helft. Voor rust had hij zijn ploeg goed voor de dag zien komen, zonder zich afdoende te belonen. In de tweede 45 minuten ging het compleet mis.

'Een onbegrijpelijke nederlaag', was de eerste reactie van Booy bij FOX Sports. 'Voor de rust moet je de wedstrijd al beslissen, punt. Je was heer en meester, maar je laat je de kaas van het brood eten.'

De trainer wees daarbij vooral naar zijn eigen ploeg. 'De tweede helft leek nergens op, dat vind ik schandalig. We liepen allemaal verkeerd, raakten de grip kwijt. Het ging allemaal veel te makkelijk. We schieten onszelf verschrikkelijk in de voet. Onbegrijpelijk als je zo'n tweede helft op de mat legt, zeker als je weet waar je voor moet spelen.'

Met dat laatste refereerde Booy aan de grote stap die kon worden gezet in de richting van direct lijfsbehoud. Door het resultaat aan de Krommedijk moet Go Ahead Eagles zelfs rekening houden met directe degradatie, al blijft de laatste plaats in handen van FC Dordrecht. Het verschil tussen beide ploegen is nu acht punten.