Booy over opvallende wissel: 'Antonia moet bal laten rollen'

Ondanks een numerieke meerderheid wisselde Go Ahead-trainer Foeke Booy in het duel met SC Cambuur zijn sterke baldribbelaar Jarchinio Antonia.

Booy over opvallende wissel: 'Antonia moet bal laten rollen'

De wissel in de 71ste minuut viel op omdat de thuisploeg de tien spelers van Cambuur maar niet op de knieën kreeg. Na de rode kaart voor Martijn van der Laan hadden Deventenaren een helft de tijd om de winnende treffer te forceren. Die kwam er niet, de wedstrijd eindigde zoals die begon in 0-0.

Ten einde raad haalde Booy (foto) een van zijn beste aanvallers naar de kant ten faveure van Joey Godee. Antonia was vorig seizoen de smaakmaker van de Jupiler League en had een groot aandeel in de promotie die werd afgedwongen in de nacompetitie. De van de Amsterdamse amateurclub Zeeburgia afkomstige flankspeler maakte overigens in dertig duels slechts vier doelpunten.

Booy verweet Antonia achteraf dat hij te veel met de bal liep en vrijstaande medespelers over het hoofd zag. 'Er was een moment dat Sjoerd Overgoor ongeveer vijf minuten riep om de bal', illustreerde Booy. 'Als je tegen een muur van verdedigers oploopt zoals in deze wedstrijd moet je de bal laten rollen. Antonia dribbelde ook nog eens steeds naar het midden, terwijl de ruimte op flanken gezocht moest worden. Hij had er gezien het spelbeeld veel meer uit moeten halen.'

Lodeweges
Booy's collega Dwight Lodeweges van SC Cambuur was dolblij met het punt, maar had op zijn beurt aanmerkingen op Van der Laan die door zijn rode kaart - het gevolg van een karatetrap op het bovenbeen van Xander Houtkoop - de ploeg uit Leeuwarden een benauwde tweede helft bezorgde. 'Dit was heel onhandig', aldus Lodeweges. 'Vaak moet een speler bij het inzetten van een tackle in een splitsecond beslissen. Maar Martijn dacht waarschijnlijk nog dat hij bij de bal kon, terwijl dat niet het geval was. Wel leuk voor hem dat we hier desondanks nog een punt hebben veroverd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen