Boogers: 'We hebben niet voor niets een beleidsplan'

Reacties

Hoewel Marco Boogers Jan Everse een goede trainer vindt, meent de technisch directeur van FC Dordrecht dat de maandag opgestapte oefenmeester wist waar hij aan begon toen hij de klus bij De Schapenkoppen aanvaardde. De degradant uit de Eredivisie speelt al jaren volgens dezelfde visie, aanvallend en overal op het veld één tegen één.

Boogers: 'We hebben niet voor niets een beleidsplan'

'We hebben niet voor niets een beleidsplan en dat wil ik graag uitvoeren', zegt Boogers. 'In het benchmark-onderzoek staat Dordt al jaren bovenaan wat de begroting in relatie tot de stand op de ranglijst betreft. We zijn dus uiterst succesvol met ons beleid en eigenlijk is het van de gekke dat we het hier over hebben. Als trainers ons beleid willen veranderen dan kunnen we met Dordt steeds opnieuw beginnen.'

'Jan Everse zegt dat we met deze selectie niet zo kunnen spelen als we willen', vervolgt Boogers. 'Maar ik heb hem aangegeven dat we dit seizoen echt geen kampioen hoeven te worden. We zijn aan het bouwen aan een nieuw team en daar willen we straks de vruchten van plukken. Maar dan moeten de voetballers onze speelstijl al wel eigen hebben gemaakt. Dat gebeurt niet als de trainer steeds dingen wil aanpassen.'

Boogers: 'Ik kom na wedstrijden altijd even in de kleedkamer, dan geef ik iedereen een handje en hebben we het over de wedstrijd en geef ik soms mijn mening, maar het is echt niet zo dat ik mensen verrot scheld.' Everse beweerde dat dit na de verloren uitwedstrijd bij FC Emmen (1-0) wel was gebeurd.

Aanvoerder Jeffrey Fortes gaf bij RTV Rijnmond al aan dat de spelersgroep lijnrecht achter het beleid van Boogers staat.  

Lees hier de uitleg van Everse, die maandag zijn opstappen aankondigde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.