Bony wijst Vitesse weg naar voorronde Europa League

Vitesse heeft zich geplaatst voor de tweede voorronde van de Europa League. De Arnhemmers, die op 19 juli voor het eerst in actie moeten komen, zegevierden in de finale van de play-offs door opnieuw RKC Waalwijk te verslaan (2-1). Eerder won de ploeg van trainer John van den Brom donderdag in Waalwijk al met 3-1.

Bony wijst Vitesse weg naar voorronde Europa League

Vitesse zat zondagmiddag in eigen stadion al na drie minuten op rozen. Wilfried Bony (foto), die net als Jonathan Reis in de basis startte, kon een vrije trap van Alexander Büttner van dichtbij het laatste zetje geven: 1-0.

Voor Bony betekende het al zijn vijfde (!) goal in de play-offs. Eerder had hij donderdag twee keer het net gevonden en in beide voorgaande duels met NEC gescoord. Dat aantal is een record voor de play-offs.

Vitesse en RKC kregen in het vervolg van het treffen nog voldoende kansen. In de tweede helft verslapte Vitesse behoorlijk en kon RKC door een fraaie stift van Geoffrey Castillion op gelijke hoogte komen: 1-1. In de slotfase maakte Renato Ibarra het feestje compleet door ook nog de winnende treffer te maken voor Vitesse.

Door de overwinning wint Van den Brom voor het tweede jaar op rij de play-offs. Vorig seizoen bewerkstelligde hij dat met ADO Den Haag. Het successeizoen van promovendus RKC eindigt zodoende niet in Europees voetbal.

Voor Vitesse is het tien seizoenen geleden dat de ploeg uitkwam op de Europese velden. In 2002 vlogen de Arnhemmers in de derde ronde van de UEFA Cup uit het toernooi na twee keer te hebben verloren van Liverpool. Daarvoor hadden ze wel Rapid Boekarest en Werder Bremen uitgeschakeld. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's