Bony vergroot misère bij FC Twente met zijn 24ste goal

FC Twente heeft in de tweede wedstrijd onder interim-coach Alfred Schreuder geen einde kunnen maken aan de dramatische reeks in 2013. Dankzij het 24ste competitiedoelpunt van Wilfried Bony blijft Vitesse in de titelrace en is Twente na acht duels in dit kalenderjaar nog altijd zonder zege (vier remises en vier nederlagen).

Bony vergroot misère bij FC Twente met zijn 24ste goal

Zonder de geblesseerde Roberto Rosales en de uit de selectie gezette Douglas mocht FC Twente na een afgekeurd doelpunt van Renato Ibarra in de openingsfase het meeste aanspraak maken op het openingsdoelpunt. Twee enorme kansen waren niet besteed aan de ploeg van Schreuder, die met Fred Rutten als tegenstander zijn leermeester trof. Bovendien was het affiche bijzonder voor hem omdat hij zijn actieve loopbaan in Arnhem afsloot. Willem Janssen (foto onder) en Dusan Tadic mochten het zich aanrekenen dat Twente niet met een voorsprong de rust inging. Janssen schoot op ongelofelijke wijze de bal over een leeg Vitesse-doel, nadat hij doelman Piet Velthuizen al was gepasseerd. Tot ontzetting van het Twente-publiek mislukte de stift van Tadic, oog in oog met Velthuizen, volledig waardoor doelpunten aanvankelijk uitbleven. Vitesse kon slechts met enkele speldenprikjes wat tegenover de dadendrang van de Tukkers stellen.

Na de onderbreking werd Vitesse gevaarlijker. Eerst faalde invaller Jonathan Reis al door de bal te ver voor zich uit te spelen toen hij op doelman Nikolay Mihaylov af mocht. Even later ging de bal wél in het net. De eerste fatsoenlijke bal die Wilfried Bony raakte, was meteen een doelpunt. Hij werd weggestuurd door Ibarra en rondde kinderlijk eenvoudig af door de bal rustig in de korte hoek te plaatsen. Het betekende de 24ste competitietreffer voor de Eredivisie-topschutter.

Omdat Vitesse met kunst- en vliegwerk overeind bleef – Patrick van Aanholt haalde in samenwerking met Velthuizen een inzet van Tim Hölscher van de lijn en ook een inzet van Luc Castaignos werd daar weggewerkt – wonnen de Arnhemmers voor het eerst sinds 2005 weer eens in Enschede. Die zege had zelfs groter kunnen uitvallen, ware het niet dat Mihaylov zijn ploeg met een goede redding in de race hield bij een poging van Reis.

Waar Twente inmiddels is afgezakt naar de zesde plaats (FC Utrecht loste de ploeg af als nummer vijf) is Vitesse nog altijd deelnemer aan de titelrace. Met drie punten achterstand op koploper Ajax en twee op zowel PSV als Feyenoord is de ploeg van Rutten de nummer vier van Nederland.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen