Bony ook in uitduel met NAC goud waard voor Vitesse

Vitesse heeft zijn ongeslagen reeks uitgebreid tijdens het bezoek aan NAC Breda. Mede dankzij twee doelpunten van Wilfried Bony keerden de Arnhemmers met drie punten huiswaarts (0-3).

De ploeg van trainer Fred Rutten was eigenlijk al vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij, maar drukte dat pas na ruim een half uur uit in de score. Op aangeven van Marco van Ginkel schoot Jonathan Reis hard de openingstreffer tegen de touwen.

Na rust was het de beurt aan Bony, die zijn negende en tiende doelpunt van het seizoen maakte. In de 56ste minuut schoot hij de rebound binnen, nadat Patrick van Aanholt nog op doelman Jelle ten Rouwelaar was gestuit. Twaalf minuten later speelde hij zich knap vrij en rondde hij uiterst koelbloedig af.

Door de overwinning in Brabant blijft Vitesse voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen. De club uit Arnhem heeft nu 21 punten, liefst zestien meer dan NAC Breda dat de voorlaatste plaats bezet. Foto: VI Images