Bony kan zich opmaken voor zijn Afrika Cup-debuut

Vitesse is Wilfried Bony mogelijk tot 12 februari kwijt. De aanvaller behoort tot de 25 man in de voorselectie van Ivoorkust voor de strijd om de Afrika Cup.

Bony kan zich opmaken voor zijn Afrika Cup-debuut

Ivoorkust-bondscoach Francois Zahoui nam Bony op in zijn 25-koppige voorselectie, die zich op zaterdag meldt in Parijs voor het vertrek naar Abu Dhabi. Tijdens het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten wordt geoefend tegen Tunesië en Libanon. Daarna brengt Zahoui zijn selectie terug tot 23 man.

Zahoui gaf geen gehoor aan het verzoek van Manchester City. De Premier League-club wilde dat de broers Yaya en Kolo Touré zich enkele dagen konden melden, zodat ze zondag nog konden meedoen in het FA Cup-duel met Manchester United.

Mocht Bony de laatste schifting overleven en Ivoorkust het tot de finale schoppen, dan is Vitesse hem tot en met 12 februari kwijt. De Arnhemse club verzekerde zich in de winterstop van enkele nieuwe aanvallende krachten. Onder anderen Mike Havenaar en Jonathan Reis verbonden zich aan Vitesse.

Bony, die zich kan opmaken voor zijn eerste Afrika Cup, is een van de zes opgeroepen spitsen. Zahoui selecteerde ook Gervinho (Arsenal), Didier Drogba, Salomon Kalou (beiden Chelsea), Seydou Doumbia (CSKA Moskou) en Abdul Kader Keita (Al Sadd). De strijd om de Afrika Cup wordt van 21 januari tot 12 februari gehouden in Gabon en Equatoriaal-Guinee. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's