Bony bezorgt Vitesse bekerzege op ADO Den Haag

Vitesse heeft zich ten koste van ADO Den Haag geplaatst voor de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. Wilfried Bony tekende in het Gelredome voor de winnende treffer (2-1).

De thuisclub begon uitstekend aan de wedstrijd en leidde na vijf minuten al met 1-0. Wilfried bleef knap aan de bal in de middencirkel en stuurde Frank van der Struijk weg, de linksback gaf in één keer voor op Marcus Pedersen en die schoot ineens binnen. ADO was niet uit het veld geslagen door de vroege achterstand en ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker in Arnhem.

En met succes, want in de negentiende minuut maakte Tjaronn Chery de 1-1. De aanvaller controleerde een lange pass uitstekend en passeerde Piet Velthuizen in de korte hoek. De treffer van de bezoekers was meer dan terecht, want ADO maakte het Vitesse erg lastig. Ook in de openingsfase van de tweede helft was het de club uit Den Haag die de wedstrijd controleerde.

Maar in de 68ste minuut was het Wilfried die Vitesse opnieuw op voorsprong zette, na een goede voorbereidende actie van Jan-Arie van der Heijden schoot hij van dichtbij binnen. Alexander Büttner (lat) en Wilfried (buitenkant paal) verzuimden daarna de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen, waardoor ADO tot de laatste minuut mocht blijven hopen op een verlenging.

Vitesse slaagde er echter in de 2-1 voorsprong te behouden tegen tien man van ADO, waar Gábor Horváth met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. Chery ontsnapte aan een rode kaart, nadat hij een klap had uitgedeeld aan Anthony Annan bestrafte scheidsrechter Danny Makkelie hem met slechts geel. Foto: VI Images