Bonucci moet zich verantwoorden in omkoopschandaal

Nu het EK voorbij is moet Leonardo Bonucci zich alsnog melden voor verhoor omtrent het omkoopschandaal, dat het Italiaanse voetbal in de greep heeft. De centrumverdediger, die in alle zes de EK-duels van verliezend finalist Italië van de partij was, moet zich op 15 juli verantwoorden.

Bonucci moet zich verantwoorden in omkoopschandaal

Voorafgaand aan het EK moest linksback Domenico Criscito nog afzien van deelname aan het EK, omdat hij direct mee moest met de Italiaanse politie. Van Bonucci was ook toen al bekend dat hij vroeg of laat zou worden ondervraagd, maar bondscoach Cesare Prandelli wilde de Juventus-verdediger bij de selectie houden tot het moment waarop hij zich daadwerkelijk zou moeten melden.

Behalve Bonucci wordt ook Internazionale-verdediger Andrea Ranocchia op 15 juli ondervraagd. De twee spelers waren ploeggenoten bij Bari in het seizoen 2009/10.

Naast Bonucci en Ranocchia worden de komende twee weken ook de Napolitanen Walter Mazzarri (trainer) en Paolo Cannavaro (aanvoerder), Juventus-aanvaller Fabio Quagliarella en Juve-trainer Antonio Conte aan een verhoor onderworpen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's