Bondsvergadering steunt campagne Van Praag

Reacties

De bondsvergadering van de KNVB heeft maandag tijdens een buitengewone vergadering steun gegeven aan de campagne van Michael van Praag, een van de kandidaten voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA.

Bondsvergadering steunt campagne Van Praag

Zijn verkiezingsstrijd gaat maximaal een kleine vier ton kosten. Het betaald voetbal en het amateurvoetbal betalen allebei de helft. Vanuit de amateurtak waren wel kritische geluiden, aangezien daar vorig jaar nog een ontslaggolf is geweest.

Maar uiteindelijk stemde een overgrote meerderheid voor. Van de 48 aanwezige stemmen, keurden vier man de plannen af en was er een onthouding. De rest gaf Van Praag groen licht.

Van Praag presenteerde in Zeist tevens de speerpunten van zijn campagne. De KNVB-voorzitter wil het WK uitbreiden van 32 naar 40 landen. Tevens worden wat hem betreft de bijdragen aan de nationale bonden verviervoudigd; van 250 duizend naar een miljoen euro per jaar.

Verder wil Van Praag regionale FIFA-centra op de continenten openen, het gebruik van meer technologische hulpmiddelen toestaan en transparantie omtrent besluiten van de FIFA. 'Geen doofpotten meer', aldus Van Praag. 'Zo moet zo snel mogelijk het veelbesproken Garcia-rapport (over vermeende corruptie binnen de FIFA, red.) openbaar worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.