Bondscoach Southgate: 'José Mourinho had gelijk'

Reacties

Gareth Southgate is inmiddels zeven jaar bondscoach van Engeland. Hij verwacht na zijn dienstverband bij grote clubs aan de slag te kunnen.

Bondscoach Southgate: 'José Mourinho had gelijk'
© Pro Shots

Southgate haalde in 2021 de finale van het EK, maar is nooit echt onomstreden geweest als bondscoach van Engeland. Toch zag de bond geen reden hem te ontslaan. Southgate (53) verwacht dat hij aan de slag zou kunnen bij grote clubs uit de Premier League. 'Ik weet dat ik dat zou kunnen, daar bestaat geen twijfel over in mijn gedachten', zei Southgate tegen Sky Sports.

'Er is geen baan in het wereldvoetbal die je intimideert of afschrikt, als je deze hebt meegemaakt, eerlijk gezegd', vervolgde Southgate, die al manager van Middlesbrough is geweest. 'Ik was 35 jaar oud toen ik manager was in de Premier League. We eindigden als twaalfde en dertiende. En ik wist niets ten opzichte van wat ik nu weet. Iedereen had het over Middlesbrough. Oh, hij heeft ervoor gezorgd dat Middlesbrough degradeerde. Nou ja, in het derde jaar degradeerden we. Maar ik had drie jaar ervaring. Het was mijn grootste prestatie om meteen van speler naar manager in de zwaarste competitie ter wereld te gaan en met dit budget ons te handhaven', aldus de oud-speler van Crystal Palace, Aston Villa en Middlesbrough.

Southgate haalt uitspraken van José Mourinho aan. 'Toen hij manager was van Manchester United was, zei hij: als je deze rol hebt gehad, kun je overal werken. Ik dacht toen dat hij gelijk had, maar na zeven jaar weet ik dat zeker.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.