Bondscoach Servië wil 'Advocaat-bannelingen' en Vidic terug

Reacties

Radovan Curcic, de opvolger van Dick Advocaat als bondscoach van Servië, wil de door de Nederlander verbannen internationals Adem Ljajic en Neven Subotic weer oproepen. Ook hoopt hij Nemanja Vidic te bewegen tot een terugkeer in de nationale ploeg.

Bondscoach Servië wil 'Advocaat-bannelingen' en Vidic terug

Advocaat was Ljacic (AS Roma, 15 caps) en Subotic (Borussia Dortmund, 35 caps) kort na zijn aanstelling als bondscoach van Servië zat. Volgens Advocaat ontbrak het Ljajic aan de juiste mentaliteit en had Subotic geen zin om voor de nationale ploeg te spelen.

Curcic wil het duo een tweede kans geven. 'Ik ga met ze praten. Wellicht dat ze weer wat kunnen betekenen voor ons', sprak de bondscoach tijdens zijn presentatie. Curcic benadrukte het belang van een zo sterk mogelijke selectie voor de resterende vijf EK-kwalificatieduels. 'Dat zijn namelijk stuk voor stuk finales', wist hij.

In dat licht moeten ook Curcic' avances richting Vidic (48 interlands) gezien worden. De huidige verdediger van Internazionale zette in 2012 een punt achter zijn interlandloopbaan. 'Misschien wil hij dat heroverwegen. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf', verkondigde de bondscoach. Servië staat in Groep I van de kwalificatiereeks voorlaatste met pas een punt, mede door de puntentenstraf vanwege het beruchte incident met de drone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.