Bondscoach ruziet om basisplaats zoon

'Mijn boodschap voor iedereen die deze zaak heeft opgeblazen: laat alle hoop maar varen, Niko zal gewoon spelen.' Bondscoach Zlatko Kranjcar is niet van plan zijn zoon uit de basis van de Kroatische nationale ploeg te halen.

Bondscoach ruziet om basisplaats zoon

data-height="350" data-width="220" data-align="right" data-caption="" src="http://www.vi.nl/upload/cb8d1342-d7dd-4c93-8177-68db667c6be1_image5720907968139971955.jpg" /> Kranjcar ligt onder vuur omdat hij zijn zoon als spelmaker in de basis heeft opgesteld. Zoon Niko speelt bij Hajduk Split, waar hij dit seizoen veel commentaar te verduren kreeg omdat zijn conditie niet in orde zou zijn en hij te zwaar zou zijn.

Vader Kranjcar houdt zijn zoon in de basis. Inmiddels heeft Niko achttien interlands op zijn naam staan, met twee goals. Zondag speelde 'junior' negentig minuten mee tijdens het teleurstellende
2-2 gelijkspel tegen Iran. Niet iedereen kon zijn spel waarderen, want na afloop ging de 21-jarige international onder luid boegeroep van het veld, en laaide de discussie weer op over de basisplaats van Kranjcar junior.

Maar ook al schrijven de Kroatische kranten dat zijn zoon (al spottend Het Dikkerdje genoemd) tekortkomt voor de nationale ploeg, vader buigt niet. 'Deze ploeg heeft Niko nodig. Zijn medespelers hebben groot vertrouwen in hem', klinkt Zlatko Kranjcar heel zeker van zijn zaak.

Bekijk hier al onze video's