Bondscoach Reijners: 'Na Japan weten we waar we staan'

Reacties

Bij winst op Japan bemachtigt Nederland na Duitsland en Frankrijk een ticket voor de Olympische Spelen in Rio, maar bondscoach Roger Reijners wil niet op de zaken vooruitlopen.

Bondscoach Reijners: 'Na Japan weten we waar we staan'

Aan de vooravond van het duel met Japan kon de vlag al voorzichtig uit bij Oranje. Door de winst van Engeland op Noorwegen blijven de vrouwen van Reijners ongeacht de uitslag tegen Japan uitzicht houden op de doelstelling: kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2016. 

Maar na de exodus van Europese landen in de achtste finales is ook een nederlaag niet funest. In dat geval volgt er een toernooi met Zweden, Noorwegen en Zwitserland, ergens begin 2016, om te bepalen wie het derde Europese ticket voor de Spelen krijgt.

Reijners denkt nu nog niet aan de eerste olympische deelname voor de voetbalsters ooit. 'Wij zijn met Japan bezig. Dit is voor ons een gigantische uitdaging. Spelen tegen een topploeg. We hebben er zin in. Groot podium, grote tegenstander.'

Japan en Nederland komen in de nacht van dinsdag op woensdag om 04.00 uur Nederlandse tijd in actie. 'We hebben ons een doel gesteld. Na de wedstrijd tegen Japan weten we waar we staan', besluit Reijners.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.