Bondscoach Prandelli tempert de Italiaanse euforie

Hoewel het al geplaatst was voor het EK 2012 in Oekraïne en Polen, boekte Italië dinsdag een comfortabele zege op Noord-Ierland (3-0) en sloot met acht zeges en twee remises een uitstekende kwalificatie af. Coach Cesare Prandelli weigert echter de polonaise te lopen en probeert de euforie te temperen.

Bondscoach Prandelli tempert de Italiaanse euforie

'We kunnen direct weer denken dat Italië terug is aan de top van het Europees- en wereldvoetbal maar we moeten eerst maar eens zien hoe dit team presteert op een groot toernooi en ik weet in ieder geval nu al dat we echt top moeten zijn als we tegen de grote ploegen van dit moment moeten spelen', liet Prandelli weten na de zege op de Noord-Ieren.

'Ik ben blij en tevreden met onze resultaten maar we hebben nog veel te verbeteren', vervolgt de keuzeheer, die aan de slag ging bij La Squadra Azzurra na het voor de Italianen desastreus verlopen WK in Zuid-Afrika waar de ploeg vierde eindigde in een poule met Paraguay, Slowakije en Nieuw-Zeeland en al snel weer, als titelverdediger, naar huis moest.

'Toen we begonnen was er veel negativisme en zorgen rond de nationale ploeg maar voetbal kan magisch werken', weet Prandelli. 'Je hebt maar een paar goede resultaten nodig om de rust terug te krijgen en het vertrouwen te vergroten in je ploeg. We hebben stappen gemaakt en als we de laatste wedstrijd, waar voor ons niets meer op het spel stond, tegen Noord-Ierland winnen en geen doelpunt incasseren, dan straal je uit dat je een goede ploeg bent.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's