Bondscoach Oostenrijk hoeft Scharner nog steeds niet

Paul Scharner heeft niets bereikt met zijn nieuws dat hij de Oostenrijkse nationale ploeg niet langer boycot. Bondscoach Josef Hickersberger gaat de 27-jarige verdediger van Wigan Athletic niet meer oproepen voor het EK van dit jaar.

Bondscoach Oostenrijk hoeft Scharner nog steeds niet

De twee spraken zondag met elkaar nadat ze twee jaar geleden ruzie hadden gekregen en Scharner had besloten zich niet meer beschikbaar te stellen. 'Ik heb hem in 2006 al gezegd dat zijn beslissing ons te verlaten zou betekenen dat hij het EK zou missen.'

En daar bleef Hickersberger ook nu bij. Bovendien kan hij lastige criticasters als Scharner er nu niet bij hebben. 'We zijn al een van de teams die het minst kans maken op succes. We hebben dan ook een superhecht team nodig en daar werken we al een tijd aan.'

De deur is nog niet helemaal dicht voor Scharner. 'Zijn terugkeer op het EK is zeer onwaarschijnlijk, uitgezonderd ontzettend speciale omstandigheden', liet Hickersberger een vleugje hoop over.

Oostenrijk is samen met Zwitserland als gastland van de partij op de eindronde komende zomer. De ploeg van Hickersberger won in de oefenreeks op weg naar EURO 2008 maar één van zijn dertien wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's