Bondscoach Mali wijst Sissoko aan als schuldige

Mohammed Sissoko is de gebeten hond, in de ogen van bondscoach Jean-François Joder. Mali werd dinsdag in de groepsfase van het toernooi om de Afrika Cup uitgeschakeld omdat het de laatste poulewedstrijd tegen Ivoorkust verloor.

Bondscoach Mali wijst Sissoko aan als schuldige

In de aanloop naar dat duel was Sissoko op en neer gereisd naar Turijn, om zijn transfer van Liverpool naar Juventus af te ronden. Met succes, al denkt bondscoach Joder daar anders over. 'Ik ben niet blij dat Sissoko ons trainingskamp heeft verlaten. Daarmee toonde hij geen respect voor het Afrikaanse voetbal', mopperde de trainer tegen de BBC.

'Daarom heb ik hem tegen Ivoorkust op de bank gezet. Ik heb hem in de tweede helft alleen in het veld gebracht omdat Frédéric Kanouté geblesseerd was geraakt.' Mali verloor kansloos met 3-0, ondanks de aanwezigheid van de middenvelder in de tweede helft.

'Juventus is een club die zich een privéjet kan veroorloven, zodat Sissoko op dezelfde dag heen en terug kan', vervolgde Joder. 'Maar dat hebben ze niet gedaan. Sissoko moest met een lijnvliegtuig, waardoor hij een dag te laat terugkeerde voor de voorbereiding op de wedstrijd tegen Ivoorkust. Als Sissoko een Fransman was geweest, denken jullie dat hij zich dan op deze manier had gedragen? Hij had het hele toernooi niet meer mee mogen spelen!'

De speler zelf is zich van geen kwaad bewust. 'Ik vloog naar Italië omdat het belangrijk was voor mijn toekomst en voor mijn voetballoopbaan. Ik verwacht dat een coach daar begrip voor heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen