Bondscoach Kameroen negeert 'rotte appel' Song

Reacties

Volker Finke, bondscoach van Kameroen, heeft voor verbazing gezorgd door Alex Song niet op te nemen in zijn selectie voor de Afrika Cup. Daarmee neemt de ophef rond de Kameroense sterspeler een nieuwe wending.

Bondscoach Kameroen negeert 'rotte appel' Song

Song, die door Barcelona wordt verhuurd aan West Ham United, werd na het voor Kameroen slecht verlopen WK door het Duitse blad Der Spiegel in verband gebracht met omkoping. Kameroen zou het laatste groepsduel met Kroatië (0-4) moedwillig hebben laten lopen. Ook de rode kaart die Song in die wedstrijd kreeg zou voorgekookt zijn, stelde een veroordeelde matchfixer tegen Der Spiegel, die zowel het resultaat van de wedstrijd als de rode kaart goed voorspelde.

De voetbalbond van Kameroen stelde na de publicatie een officieel onderzoek in naar de integriteit van zeven vermeende 'rotte appels' binnen de selectie, maar gaf de resultaten van dat onderzoek nooit vrij. Het ontbreken van Song, die 41 keer voor zijn land speelde, in de selectie voor de Afrika Cup is daardoor extra saillant.

Eyong Enoh (ex-Ajax) van Standard Luik, die deze week voor vijf duels werd geschorst na een bizarre tackle, behoort wel tot de 23-koppige selectie van Finke. In de groepsfase van de Afrika Cup neemt Kameroen het op tegen Guinee, Ivoorkust en Mali.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.