Bombarda tekent voor Feyenoord

Mariano Bombarda en Feyenoord hebben overeenstemming bereikt over een tweejarig contract. De Argentijn, die op zijn besluit te stoppen is teruggekomen, is nog niet meteen inzetbaar.

Bombarda tekent voor Feyenoord

Bombarda zette afgelopen seizoen een punt achter zijn carrière, maar door de aanbieding uit Rotterdam is hij op dat besluit teruggekomen. Bij Feyenoord, dat met het vertrek van Johan Elmander extra verlegen zat om een spits, werd zijn naam al langer gehoord. 'Ik was al langer met Bombarda bezig', zei Bert van Marwijk.

De oud-aanvaller van FC Groningen, FC Metz en Willem II kan fungeren als stand-in voor Pierre van Hooijdonk. Maar de Feyenoord-coach ziet meer mogelijkheden. 'Ik kan hem ook gebruiken als een wedstrijd op slot zit. Bombarda kan als geen ander met zijn 'kont naar de goal' spelen. Dan kan hij aanspeelpunt zijn en links en rechts draaien en schieten. Dat hebben we nodig'.

Van Marwijk is gelukkig met de laatste aanwinst, die alleen nog een medische keruing moet doorlopen. 'Binnen onze mogelijkheden de best denkbare optie, hoewel Bombarda nog wel een tijdje nodig zal hebben om wedstrijdfit te zijn.' De Argentijn, die twee maanden heeft stilgestaan, is daarom niet meteen beschikbaar.

Bekijk hier al onze video's