Bolton zonder Davies door gebroken kaak

Bolton Wanderers moet zich zes weken zien te redden zonder Kevin Davies. De aanvaller raakte zaterdag geblesseerd tijdens het duel met Charlton Athletic.

Bolton zonder Davies door gebroken kaak

Davies hield een gebroken jukbeen over aan een luchtduel met Herman Hreidarsson. De Engelsman kwam halverwege de eerste helft in aanraking met een elleboog van de IJslander. Dat kwam Hreidarsson op een rode kaart te staan.

Overigens hoefde Davies niet van het veld door de blessure. Wel moest hij in de tweede helft naar de kleedkamer omdat ook hij een rode kaart had gekregen van scheidsrechter Mike Dean, die de aanvaller bestrafte voor het zwaaien met zijn ellebogen in een luchtduel met Amdy Faye.

Tegen die rode kaart gaat Bolton in beroep. 'Ook al kan Kevin zes weken niet in actie komen, toch vinden we het gerechtvaardigd beroep aan te tekenen tegen zijn rode kaart. Hij was onterecht van het veld gestuurd, er was niets gebeurd. Het is een principekwestie.'

Davies startte dit seizoen alle drie competitieduels en scoorde één keer. In voorgaande drie seizoenen maakte hij in totaal 24 goals voor The Trotters.

Bekijk hier al onze video's