Bolton ziet Arsenal in twee minuten langszij komen

Arsenal kwam op bezoek bij Bolton Wanderers sterk terug van een achterstand en mag zich voor minstens één dag koploper van de Premier League noemen. The Gunners wonnen met 3-1.

Arsenal was na een kwartier op achterstand gekomen. Kevin Davies klom het hoogst en kopte hard raak na een hoekschop van Joey O'Brien. Maar een kwartier later boog de ploeg van coach Arsène Wenger binnen twee minuten de achterstand om in een voorsprong.

In de 26ste minuut verzond Nicklas Bendtner een passje richting Emmanuel Adebayor, die de bal bij de opgekomen Emmanuel Eboué bezorgde, waarna de Ivoriaan de bal binnen schoof. Dat hij in buitenspelpositie de bal ontving, bleef onbestraft. Eén minuut later scoorde Bendtner zelf. De Deen tikte van dichtbij de bal achter Jussi Jääskeläinen na een strakke voorzet van Denilson:1-2. Na een zeer onderhoudende eerste helft, volgde een minder boeiende tweede helft waarin Bolton voluit joeg op de gelijkmaker. Gretár Steinsson kreeg een goede kopkans en Rigamat Mustapha viel nog in (hij verving Ebi Smolarek). Maar ook al maakte de bedrijvige invaller een goede indruk, aan een gelijkmaker hielp hij The Trotters niet.

Sterker, in de 87ste minuut besliste Denilson het duel. Theo Walcott stond aan de basis met een snelle run. De jonge international vond Emmanuel Adebayor, die de bal bij de tweede paal klaarlegde voor de Braziliaanse middenvelder: 1-3.

Arsenal heeft twaalf punten uit vijf duels en dat is er eentje meer dan Liverpool en twee meer dan Chelsea, dat zondag in actie komt tegen Manchester United. Bolton zakt naar de degradatiezone met vier punten.