Bolton Wanderers verslaat Aston Villa

Bolton Wanderers boekte zijn eerste zege van dit seizoen. The Trotters waren in het Reebok Stadium te sterk voor Aston Villa: 1-0. Michael Ricketts maakte de enige treffer. Hij benutte in de 56ste minuut een strafschop, nadat doelman Peter Enckelman Henrik Pedersen onderuit had gehaald.

De thuisploeg verdiende de zege. Bolton werkte hard voor de punten, alhoewel het qua voetbal weinig indruk maakte. Net als Aston Villa overigens. Bovendien was de eerste helft spijkerhard. Liefst drie spelers haalden het rustsignaal niet: Simon Charlton en Paul Warhurst (Bolton) en Darius Vassell (Villa).

De ploeg uit Birmingham waagde nog wel een slotoffensief, maar doelman Jusse Jaaskelainen hield met enkele knappe reddingen zijn doel voor het eerst dit seizoen schoon.