Bolton Wanderers degradeert door doelpunten Walters

Bolton Wanderers neemt afscheid van de Premier League. De ploeg van manager Owen Coyle degradeerde op de laatste speeldag dankzij twee doelpunten van Jonathan Walters.

Met nog één wedstrijd te gaan had Bolton nog een kleine kans om degradatie te voorkomen. Dat moesten The Trotters zelf winnen bij Stoke City, terwijl concurrent Queens Park Rangers moest verliezen bij koploper Manchester City. Dat laatste leek schier onmogelijk, aangezien de lijstaanvoerder thuis moest winnen om het kampioenschap binnen te halen.

Jonathan Walters zette Stoke in de dertiende minuut op voorsprong, maar door doelpunten van Mark en Kevin Davies leidde Bolton halverwege met 1-2. Doordat QPR tot het begin van de blessuretijd met 2-1 leidde bij Manchester City, was er geen geloof bij Bolton in een goede afloop. Zeker niet toen Walters elf minuten voor tijd de 2-2 maakte namens Stoke, waardoor de uiteindelijke nederlaag van QPR zonder gevolgen bleef en Bolton volgend seizoen in The Championship speelt. Foto: VI Images