Bolton nieuwe hekkensluiter, Fulham stuit op Norwich

Bolton Wanderers is de nieuwe hekkensluiter in de Premier League. De ploeg speelde gelijk tegen Wolverhampton Wanderers. Fulham slaagde er niet in afstand te nemen van Norwich City.

Norwich City - Fulham 1-1Voor rust had Fulham, waarvoor Moussa Dembélé en Bryan Ruiz negentig minuten speelden, duidelijk het betere van het spel. Na rust was Norwich de ploeg met het initiatief en de kansen. Een gelijkspel was daarom een juiste verhouding van het spelbeeld.

De bezoekers waren al na negen minuten op voorsprong gekomen door Orlando Sá met een gekruld schot. Kort daarop zag de aanvaller een inzet van de lijn gehaald door Kyle Naughton. Clint Dempsey kopte nog op de lat. Na rust waren de kansen voor Norwich. Naughton raakte de lat. Vlak voor tijd kopte Simeon Jackson een voorzet van Elliott Bennett tegen de touwen.

Stoke City - Wigan Athletic 2-2Op slag van rust was Wigan Athletic, waar Ronnie Stam de hele wedstrijd speelde, op voorsprong gekomen toen Victor Moses een voorzet van Hugo Rodallega binnen tikte. Stoke kantelde de score echter in de tweede helft via een strafschop van Jon Walters, na hands van Gary Caldwell die de rode kaart kreeg, en een schot van Cameron Jerome.

Ondanks het ondertal maakte Wigan toch nog gelijk. Ryan Shotton trok Rodallega neer in het strafschopgebied van Stoke en de vlak daarvoor ingevallen Ben Watson benutte de gegeven penalty.

Bolton Wanderers - Wolverhampton Wanderers 1-1Na de verrassende winst van Blackburn Rovers op Manchester United, wist Bolton dat het moest winnen om niet te zakken naar de laatste plaats. Daarin slaagde de ploeg niet. Bolton speelde uitstekend en nam een voorsprong via een gekruld schot van Sam Ricketts. Wolverhampton kwam daarna terug in de wedstrijd.

Eerst raakte Steven Fletcher nog de lat maar kort na rust kopte hij wel raak na een voorzet van Matt Jarvis. De Wolves behielden die gelijke stand door goed werk van keeper Wayne Hennessey die antwoorden had op het schot van Fabrice Muamba en de kopbal van de voormalige AZ-verdediger Grétar Steinsson. Foto: VI Images