Bolton en Stoke goed overeind in Premier League

Bolton Wanderers en Stoke City bewezen niet voor niets dat ze goed staan geklasseerd in de Premier League. De ploegen hadden weinig moeite met respectievelijk West Bromwich Albion en Blackburn Rovers. Wigan Athletic, met Ronnie Stam in de basis, was te sterk voor Wolverhampton Wanderers.

Bolton Wanderers-West Bromwich Albion 2-0Door treffers van Matthew Taylor - vlak voor rust - en Johan Elmander - vlak voor tijd - won Bolton Wanderers van West Bromwich Albion en klimt naar de vijfde plek in de Premier League. Veel beter was Bolton niet in de wedstrijd, maar het had geluk dat WBA-aanvaller Peter Odemwingie drie uitgelezen kansen liet liggen.

Blackburn Rovers-Stoke City 0-2Stoke City bewees niet ten onrechte hoog in de middenmoot van de Premier League te staan. De ploeg klopte probleemloos Blackburn Rovers. Nadat Matthew Etherington in de beginfase een niet te missen kans toch niet in een doelpunt omzette, kopte Robert Huth na rust de 1-0 tegen de touwen. Marc Wilson scoorde in blessuretijd de tweede treffer die al erg lang in de lucht hing.

Wolverhampton Wanderers-Wigan Athletic 1-2Grote man bij Wigan was Hugo Rodallega. De aanvaller tekende zelf na een fraaie lichaamsbeweging en dito afwerking voor de openingstreffer (zie foto). Daarnaast stelde hij met een bekeken steekpass Tom Cleverley in staat de 2-0 te maken. Kort voor tijd deden The Wolves via Steven Fletcher nog wat terug, maar de drie punten gingen terecht mee met Wigan.

Vanwege de slechte weersomstandigheden in Engeland werden de wedstrijden Everton-Birmingham City en Blackpool-Liverpool afgelast. Foto: VI Images