Bologna enige uitzondering in doelpuntloze Serie A

Het middagprogramma van de zesde speelronde in de Serie A leverde een zeer laag aantal doelpunten op. Alleen hekkensluiter Bologna scoorde.

Bologna enige uitzondering in doelpuntloze Serie A

Chievo-Juventus 0-0 Juventus bleef aan kop in de Serie ondanks een teleurstellende wedstrijd tegen Chievo. Alessandro Del Piero speelde een cruciale rol bij Turijnse formatie, waarin geen plaats was voor Eljero Elia. De invaller had niet alleen de pech dat zijn kopbal op het aluminium strandde, maar hij schoot ook in de slotfase bij een inzet van Sergio Pellisier zijn doelman Gianluigi Buffon op de doellijn te hulp.

Atalanta Bergamo-Udinese 0-0 Udinese kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, maar dat punt kon toch als winst worden gezien. Atalanta Bergamo was na de rode kaart voor Giamperio Pinzi na een overtreding op de doorgebroken Maxi Morales de bovenliggende partij. Maar Udinese-keeper Samir Handanovic (foto) bleek onpasseerbaar. Udinese blijft door het resultaat koploper met Juventus.

Novara-Bologna 0-2 Bologna, dat in de eerste vijf duels tot slechts twee treffers kwam, was de uitzondering in de Serie A. De hekkensluiter zette Novara met het nodige geluk met 2-0 opzij, waardoor Stefano Pioli met een overwinning debuteerde op de bank van Bologna. Gaston Ramírez en Robert Acquafresca maakten het verschil.

Overige uitslagen: Cagliari - Siena 0-0Cesena - Fiorentina Chievo 0-0 Genoa – Lecce 0-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's