Bojan verlaat Barça definitief en tekent bij Stoke City

Reacties

Bojan Krkic speelt de komende vier seizoenen voor het Engelse Stoke City. De aanvaller werd afgelopen seizoen door Barcelona nog verhuurd aan Ajax.

Bojan verlaat Barça definitief en tekent bij Stoke City

Met de transfer van de nog altijd pas 23-jarige Bojan komt er een definitief einde aan zijn carrière bij Barcelona. De Spanjaard met Servische roots gold in zijn jeugdjaren als enorm talent, en is met meer dan vierhonderd doelpunten nog altijd topscorer aller tijden van de jeugdopleiding van de Catalanen.

De kleine aanvaller maakte op zestienjarige leeftijd onder toenmalig trainer Frank Rijkaard zijn officieuze debuut in het eerste elftal, waar hij vier jaar zou spelen. In die periode (tussen 2007 en 2011) kwam hij tot 26 doelpunten voor de Spaanse grootmacht. Sindsdien ging het echter bepaald niet vooruit met zijn loopbaan.

Verhuurperiodes aan de Italiaanse clubs AS Roma (destijds getraind onder de nieuwe Barça-trainer Luis Enrique) en AC Milan waren weinig succesvol. Ook het afgelopen seizoen, toen Bojan het op huurbasis mocht proberen bij het Ajax van voormalig Barcelona-verdediger Frank de Boer, kon het gewezen toptalent niet overtuigen. Nu mag hij het gaan proberen bij Stoke City, waar hij een contract voor vier seizoenen heeft getekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.