Bogers: 'Lek nog niet boven, maar bepaalde spirit terug'

Trainer Adri Bogers boekte met NAC Breda opnieuw een belangrijke overwinning. In de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk had zijn ploeg het zwaar, maar pakte wel drie punten.

Bogers realiseerde zich na afloop van het duel dat NAC Breda absoluut niet de betere ploeg was. 'Het was tot en met de laatste minuut onrustig. In de tweede helft zijn we het grootste gedeelte bezig geweest met tegenhouden. We kwamen simpelweg niet meer aan voetballen. Uiteindelijk is de overwinning het belangrijkst.'

Bogers is nu drie wedstrijden onderweg met NAC Breda (twee competitieduels, één bekerduel), maar gaf aan dat er nog genoeg te doen valt met zijn ploeg. 'Het lek is nog niet boven. Als ik ons vergelijk met de eerste wedstrijd tegen VVV-Venlo dan zijn we nog niet veel verder gekomen. Maar er is wel een bepaalde spirit terug bij de ploeg.'

Collega Erwin Koeman treurde na afloop en vond dat RKC te weinig kreeg. 'Er ging niet veel mis, alleen bij de 1-1 ging het fout. We hadden de wedstrijd compleet onder controle maar krijgen er wel twee tegen. Dat kost ons de kop. Waarom het niet lukte? De jongens hebben zichzelf niet beloond met doelpunten.' Foto: VI Images