Boëtius: 'Ik kan gewoon niet naar Ajax toe, punt uit'

Reacties

Jean-Paul Boëtius vertelt in een uitgebreid interview met Voetbal International over zijn transfer van FC Basel naar RC Genk. Voor zijn overstap op de slotdag van de winterse transferperiode was er ook contact met Ajax en PSV, zo vertelt de 22-jarige ex-Feyenoorder.

Boëtius: 'Ik kan gewoon niet naar Ajax toe, punt uit'

Ondanks zijn reserverol bij Basel was er genoeg interesse voor Boëtius in januari. Zelfs Ajax kwam even ter sprake. 'Ajax heeft heel even gespeeld in de sfeer van informeren, maar toen al heb ik gezegd dat het voor mij geen optie zou zijn. Ik kan daar gewoon niet naartoe. Punt uit. Ik ga liever naar een mooie club dan naar een grote club', aldus de aanvaller, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep en Rotterdam in 2015 achter zich liet.

Er was ook contact met PSV, maar die club durfde het niet aan met Boëtius. 'PSV had ik wel zien zitten, maar dat werd niks. Toch te veel twijfels of ik wel fit genoeg was en meteen inzetbaar zou zijn. Zo ging dat met meer clubs. Steeds kreeg ik weer de vraag: "Ben je fit en direct inzetbaar". Ik zei "ja", maar dan is het mijn woord tegen hun gevoel.'

Uiteindelijk werd het België. 'RC Genk durfde het aan, ook door het feit dat ze Leon Bailey kwijtraakten en wat moesten. En dan moet je mazzel hebben dat er een trainer zit die jou goed kent en het wel aandurft.' Die trainer vond Boëtius met Albert Stuivenberg, die hij nog kent van het Nederlands elftal Onder-17 en Jong Oranje.

Lees in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO het uitgebreide interview met Jean-Paul Boëtius over onder meer zijn periode in Basel, zijn relatie met trainer Urs Fischer in vergelijking tot Ronald Koeman en Louis van Gaal, en zijn eerste dagen in Genk.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.