Boëtius: 'Heel knap, maar we willen als groepswinnaar door'

Reacties

Jean-Paul Boëtius was donderdag erg belangrijk voor Feyenoord, dat met 2-0 won van Sevilla. Hij was na afloop blij dat de Rotterdammers hadden laten zien gegroeid te zijn.

Boëtius: 'Heel knap, maar we willen als groepswinnaar door'

De buitenspeler, in de competitie de laatste weken zeker geen vaste waarde, leverde bij de 1-0 van Jens Toornstra een weergaloze assist. Zoals het hoort sprak hij na afloop tegenover RTL 7 over het teambelang. 'Ik heb wat complimenten gekregen, de actie was natuurlijk ook wel mooi, maar het gaat het doelpunt', sprak de twintigjarige Boëtius met een grijns.

Bij een 1-0 voorsprong had de vleugelaanvaller de kans om het duel te beslissen, maar hij miste (foto). 'Je hoeft je zin niet af te maken, dat is zo', viel hij de vraagsteller die hem daarop wees met een brede lach in de rede. 'Ik schiet de bal jammer genoeg naast, was daarna ook wel even teleurgesteld. Als team zijn we daarna gewoon hard blijven werken. Uiteindelijk hebben we toch die 2-0 gemaakt en zo de wedstrijd op slot gegooid.' Karim El Ahmadi stelde de zege met een mooie goal veilig.

Een even welkome als indrukwekkende overwinning, vond Boëtius. 'We mogen blij zijn, dit is een heel knappe zege. Sevilla is geen klein team in Europa. En wij spelen met een elftal waar eerst twijfels over waren, omdat er een paar internationals zijn vertrokken. Dat hebben we heel goed opgevangen, zo zie je maar', constateerde hij tevreden. 'Vooraf werd gezegd dat dit niet het Feyenoord van twee maanden geleden was, dat hebben we maar weer bevestigd', verwees hij naar de kansloze 2-0 nederlaag van het heenduel in Spanje.

Toch waakte hij voor al te veel optimisme. 'We zijn hier heel blij mee, het is heel knap, maar we willen als groepswinnaar door', sprak Boëtius klare taal. 'Voordat de focus weer op de volgende wedstrijd (dinsdag, PSV-uit, red.) gaat, mogen we even feestvieren in de kleedkamer. Iedereen pakt er een drankje bij, sommigen met alcohol. Wat ik doe? Ik ga met een Gatorade in een warm bad zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.